17. 6. 2025   |   svátek má Adolf
 

Ořechové pusinky s čokoládou

Název Množství a jednotka
mleté vlašské ořechy 250 g
moučkový cukr 280 g
bílek 6 ks
strouhanka 2 hrsti
hořká čokoláda 50 g
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)


Tento recept mám po babičce a ze všech druhů pusinek jsou tyhle u nás nejoblíbenější.



Postup
Čokoládu najemno nastrouháme nebo rozmixujeme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Zašleháme do něj cukr, a zlehka vmícháme mleté ořechy, strouhanku a nastrouhanou čokoládu. Těsto musí být spíše hustší konzistence, aby se neroztékalo (pokud je moc řídké a nedrží tvar, zahustíme ořechy nebo troškou strouhanky). Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme lžičkou hromádky, do každé pusinky vpíchneme oloupanou celou mandli. Pečeme pomalu při teplotě 150° asi 15 minut.
Z uvedeného množství je asi 106 ks pusinek.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kachní prsa na zázvoru s wok zeleninou

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme a nařízneme kůži několikrát do kříže tak, abychom... zobrazit recept

RECEPTY

Chlebová polévka s uzeninou

Postup: Chléb nakrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a rozvaříme v 1l vody nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová střecha

Postup: Utřeme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a tvarohem. Můžeme ochutit rumem.... zobrazit recept

RECEPTY

Papoušková buchta

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a změklým máslem, postupně přidáme ostatní přísady... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z lilku

Postup: Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, rozložíme na talíř, osolíme z obou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...